Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Országos Fejlesztési és Területfejlesztési Koncepció kiegészítésével 2020 nyarán létrejött a 99 települést magába foglaló Közép-Duna Menti Kiemelt Térség, megalakult a Közép-Duna Menti Fejlesztési Tanács, majd sor került a Tanács operatív feladatokat ellátó munkaszervezete, a KDMFÜ Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság cégbírósági bejegyzésére.

Elkészültek a Kiemelt Térség fejlesztési dokumentumai

Kiemelt célként jelenik meg a kiemelt térségi képzési és szakképzési kereslet, valamint kínálat felmérése, ill. hosszútávon történő összehangolása, a térségi képzési portfólió felülvizsgálata és esetleges bővítése érdekében. 
Kiemelt cél továbbá – gazdaságfejlesztési és innovációs (zöldfejlesztési) irányelvek mentén – a kiemelt térségi vállalkozások célzott, és sokszínű eszközrendszerrel történő fejlesztése, ill. az ezen célhoz illeszkedő Vállalkozásfejlesztési Koncepció kidolgozása. 

Fontosak a tapasztalati vélemények

Kutatás indult, mely során feltérképezik, hogy a Közép-Duna Menti Kiemelt Térségben működő vállalkozások jelenleg milyen gazdasági helyzetben vannak, milyen fejlesztési elképzelésekkel, tervekkel rendelkeznek, milyen kihívásokkal néznek szembe a foglalkoztatás terén. Felmérnek igényeket, együttműködési lehetőségeket, innovációt.  Az eredményeket összevetjük a 2022-es kutatás legfontosabb következtetéseivel.

Az információkat zárt IT-rendszerben feldolgozva, üzleti titokként kezelik.  

A kitöltés határideje: 2024. április 05., 17:00 óra.

A kérdőív kitöltése körülbelül 30-60 percet vesz igénybe, szükség esetén megszakítható és az automatikusan mentett verzió később újból folytatható.

A Vállalati Kutatás kérdőíve itt érhető el >>>

(forrás, fotó: Szekszárd Város Hivatalos Oldala Facebook oldal)