Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Közélet

Váratlan eseményekkel teli évet zárt a Vöröskereszt

Sikeres éven van túl a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete. Nem csak véradásokat bonyolítottak le, de a rászorulókon is segítettek 2022-ben.

Egyre több ember ad vért

Ez az év tele volt váratlan eseményekkel, amelyek miatt sok rendezvény, amelyre a Vöröskereszt kitelepült volna, elmaradt. A tavaly megbecsült idei véradók száma azonban még így is 80%-ra rúg. Egy véradással a donor három életet menthet meg, ez pedig sokakat motivál arra, hogy többszörös véradók legyenek. Az idei évben ismét megrendezésre került a Megyei Véradó Ünnepség, ahol azokat az embereket köszöntötték, akik elérték a kerek fordulókat, vagyis 50-szer, 75-ször és 100-szor nyújtották karjukat.

Segítség a rászorulóknak

A legváratlanabb esemény az évben az orosz-ukrán háború kitörése volt, amely miatt az embereknek menekülniük kellett az országból. A Magyar Vöröskereszt, ezen belül pedig a Tolna Megyei Szervezet is helyet kínált a menekülteknek, adományokat gyűjtött a rászorulóknak. Létre jött a Híd Kárpátaljáért program, amelyben a Vöröskereszt segítséget nyújt azoknak, akik a környéken laknak.