Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Kultúra

Varázslat és katarzis – új darabok a Csiky Gergely Színházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kaposvári Csiky Gergely Színház tíz bemutatót tervez a következő évadban.

Színdarabok és remek szerepek széles, színes palettáját kínálja a következő évadban a kaposvári Csiky Gergely Színház, amelynek 2024/2025-ös műsortervében tíz bemutató szerepel – tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

Fókuszba a varázslat és a katarzis

Mészáros Tibor művészeti igazgatót idézve a teátrum azt írta, egy évad összeállításának legnagyobb kihívása, hogy a repertoár a közönségnek és az alkotóknak egyszerre legyen izgalmasan szórakoztató, rejtsen magában klasszikus kedvenceket, ám újdonságokat is, és mindenekelőtt adjon esélyt a varázslatra, a katarzisra, melyet estéről estére együtt élhetnek át a színházban. Több olyan bemutatóval is készülnek, melyek bár méltán híres színdarabok, mégis először kerülnek a Csiky Gergely Színház színpadára.

Nagyszínpad

A közleményből kiderül, a nagyszínpadon október 4-én láthatja a közönség Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című bohózatát Mészáros Tibor, november 15-én Pedro Calderon Huncut kísértet című komédiáját Ignacio García, december 13-án Dale Wassermann Száll a kakukk fészkére című drámáját Horváth Illés rendezésében. Ugyancsak a nagyszínpadon kap helyet február 28-án Thornton Wilder A mi kis városunk című színműve, amelyet David Doiasvili rendez, és április 15-én Szigligeti Ede Liliomfi című zenés vígjátéka, amelyet Keszég László visz színre.

Kamaraszínpad

A műsortervben két kamaraszínpadi bemutató szerepel: Jon Fosse Őszi álom című drámája szeptember 28-án, Robert Thomas Nyolc nő című bűnügyi komédiája január 18-án látható először Kaposváron – közölték. Hozzátették, hogy rendezőként az előbbit Bérczes László, utóbbit Kelemen József jegyzi.

Stúdiószínház

Az egyetlen stúdiószínházi bemutató november 2-án Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színműve lesz Sarkadi Kiss János rendezésében, a darab a Csiky Gergely Színház, valamint a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány közös produkciója.

Ifjúsági előadásokkal is készülnek

Kiemelték, a színház két darabbal kedveskedik a gyermek és ifjúsági korosztálynak. A Gimesi Dóra Hessmese című mesejátékát október 10-én a kamaraszínpadon Sipos Imre, Nemes-Nagy Ágnes Bors néni című zenés mesejátékát március 14-én a nagyszínpadon Mészáros Tibor rendezésében.

A régi kedvencektől sem búcsúznak

A korábban bemutatott nagysikerű darabok közül műsoron marad a Legénybúcsú, a Meseautó, A Riviéra vadorzói, a Csoportterápia, az Illatszertár, a Csókos asszony, a Variációk egy rablásra, a Dunakanyar, a Kovács Sándor, a Hupli!, az Aladdin, és a Túl a Maszat-hegyen című előadás.