Cikkünk frissítése óta eltelt 6 nap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége szerdán elfogadta Kadler Viktor, maraton vezetőedző, Makrai Csaba, utánpótlás kajak szövetségi kapitány, valamint Foltán László, utánpótlás kenu szövetségi kapitány – az MKKSZ Versenysport Bizottsága által is támogatott – előterjesztéseit, vagyis a poznani Európa- és a metkovicsi világbajnokságra jelölt felnőtt, U23 és ifjúsági maraton versenyzők névsorát.

Kijelölték a maraton szakág legfontosabb versenyeire az utazó magyar keretet

Előbb július 25-28. között a poznani ECA Maraton Európa-bajnokságon, majd szeptember 19-22. között a metkovicsi ICF Maraton világbajnokságon méretik meg magukat a szakág magyar versenyzői felnőtt, U23 és ifjúsági korosztályokban is.
Kettős válogatórendszer keretein belül dőlt el az utazók névsora: májusban a Kadler Gusztáv Magyar Bajnokság számított az elsőnek, míg a júliusi Felnőtt, U23 és ifjúsági válogatóverseny a másodiknak.

Vármegyénket érintő sportolók

  • Felnőtt:

Kajak:
NK-1 rövid kör: Kiszli Vanda és Csépe Panna (Atomerőmű SE és UTE)
NK-1: Kiszli Vanda és Czéllai-Vörös Zsófia (Atomerőmű SE és Graboplast Győri Vízisport SE)
NK-2: Csépe Panna, Sinkó Panna Krisztina és Kiszli Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia (UTE, Lágymányosi Spari és Atomerőmű SE, Graboplast Győri Vízisport SE)

  • Felnőtt:

Kajak:
NK-1 rövid kör: Kiszli Vanda és Kőhalmi Emese (Atomerőmű SE és KKNKKA)
K-1: Kiszli Vanda és Kőhalmi Emese (Atomerőmű SE és KKNKKA)

  • Ifjúsági korosztály:

Kajak:
NK-1: Jombor Lotti és Reisz Janka (Szekszárdi Kajak-Kenu SE és UTE)

(forrás, fotó: kajakkenusport.hu)