Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Július 15-16-án rendezték meg a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyt a Miskolci Egyetemi Sportközpont atlétika pályáján. A rekkenő hőségben nagy erőkkel vettek részt Tolna vármegye ifjúsági és önkéntes tűzoltói. Összesen öt Tolna vármegyei csapat sorakozott fel a pályán, ezzel a legnagyobb létszámban résztvevő vármegyék táborát alkották.


Ifjúsági kategóriában a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület egy-egy leánycsapattal, a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület egy fiúcsapattal, míg a felnőtt kategóriában a Cikádor Főnix Egyesület és a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntes tűzoltói sorakoztak fel a rajtvonalhoz.

A magas hőmérsékleti rekord ellenére sem csökkent az indulók koncentrációja. Fegyelmezetten, minden erejüket összeszedve hajtották végre az egyes részfeladatokat. Valamennyi részmozzanatból visszaköszönt a befektetett energia, és az egymás irányába tanúsított türelem. Ezen a versenyen is megmutatkozott az elköteleződés nem csak a tűzoltó hivatás, hanem egy közösséghez való tartozás kapcsán is. Az akadálypályákon és a váltóversenyeken is összehangoltan teljesítettek a csapattagok.

Eredmények:

Ifjúsági Fiú kategóriában második helyezést ért el a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fiúcsapata. A lányok ligájában a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület a negyedik, míg a Gyönki Önkéntes Tűzoltó Egyesület a hatodik helyen ért célba.

Önkéntes Tűzoltó Egyesület Férfi kategóriában hatodik helyezést ért el a Bölcskei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, míg Cikádor Főnix Egyesület csapata a nyolcadik helyen végzett.