9 hónap
A háztartási cikkek felhalmozásával pénzt, időt és a boltba való utazásokat takaríthatunk meg. Néhány termék – mint például a WC-papír és a papírtörlő – általában már nagyobb mennyiségben kapható. De vannak más, kevésbé nyilvánvaló termékek is, amelyeket érdemes ömlesztve megvásárolni.
Bizonyos nem élelmiszer jellegű cikkeket érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni, mind az anyagiak, mind saját kényelmünk szempontjából.

 

Elemek
 

Az olyan elektronikai eszközökhöz, mint a távirányítók, zseblámpák, játékok, füstérzékelők és egyéb hordozható elektronikai eszközök, mindig szükség van elemekre, ezért fontos, hogy mindig legyen kéznél. A legtöbbet akkor kapjuk a pénzünkért, ha nagy tételben vásárolunk elemeket nagykereskedelmi boltokban. Mivel az elemeknek hosszú a szavatossági ideje, nem kell aggódnunk amiatt, hogy ezek elromlanak.

Az elemek vásárlásakor fontos szempont, hogy az igényeinknek megfelelő fajtából töltsük fel készleteink. Ha a távirányítókban, gyerekjátékokban, vezeték nélküli eszközökben, például számítógépes egérben vagy billentyűzetben lévő elemekből azt a típust vesszük meg, amelyet a legtöbbet használunk, akkor az életünk zökkenőmentes lesz. . 

Üdvözlőlapok és csomagolópapír

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor születésnapi üdvözlőlapot kellett küldenünk, vagy az utolsó pillanatban kellett becsomagolnunk egy ajándékot. Ezért jó stratégia, ha van egy készletünk üdvözlőlapokból és ajándékcsomagolásból.

Az üdvözlőkártyákat érdemes diszkontáruházakban felhalmozni, ahol kifejezetten olcsón juthatunk hozzájuk. Gondoljunk a közelgő születésnapokra, ünnepekre és egyéb mérföldkövekre. Például ballagásokra vagy évfordulókra, amelyeket a következő évben ünneplünk.

Ugyanúgy érdemes ott csomagolópapírt is vásárolni. Sokkal olcsóbb, ráadásul fel kell készülni a legváratlanabb ajándékcsomagolásokra is.

Pelenkák

Egy stósz pelenka mellett egy plüssmackó.
A pelenka minden kisgyerek mellett gyorsan fogyó termék

Minden babás szülő tudja, hogy a kisgyerekek mellé rengeteg pelenka szükséges. Nincs kellemetlenebb, mint késő este rájönni, hogy elfogyott a pelus. Ez határozottan egyike azoknak a babaholmiknak, amelyekből érdemes egy szép nagy készletet tartani, hogy ne kelljen az éjszaka közepén rohangálni a megfelelő típus és méret után.

 

A pelenkák nagy tételben történő megvásárlásával szintén extra pénzt spórolhatunk meg. A nagykereskedelmi boltokban elképesztő ajánlatok vannak a nagy kiszerelésű pelenkákra. Klubtagoknak sokszor extra kedvezmény is jár, amelyekre érdemes lecsapni. De még ha nem is vagyunk tagjai valamelyik nagykereskedésnek, akkor is érdemes figyelni az akciókat.

Egy másik ötlet: fontoljuk meg, hogy az internetről rendeljük meg a pelenkát. A neten is kaphatunk remek ajánlatokat, különböző akciókat. Több márkából választhatunk, mint amelyeket a fizikai áruházak ajánlanak. Ráadásul a futár el is hozza ajtónkig, így nem kell aggódnunk a bolti út miatt sem.

Fürdőszobai termékek

A háztartások gyorsan elhasználhatják az olyan termékeket, mint a sampon, a kondicionáló és a testápoló. Ez könnyen érinthet váratlanul. A halmozott vásárlással nem csak pénzt takaríthatunk meg, de azt is megelőzhetjük, hogy többször vissza kelljen mennünk a boltba, ha elfogynak. Ha van egy márka, amelyet kedvelünk, és látjuk, hogy éppen akciós, akkor vegyünk néhány üveggel. Kereshetünk kuponokat is, hogy még kedvezőbb árakat csípjünk el, és biztosítsuk, hogy mindig legyen tartalék készletünk, amikor szükség van rá.

Menstruációs termékek

A rózsaszín adó sajnos valós jelenség, így a tamponok, a betétek és az egyéb menstruációs termékek megvásárlása indokolatlanul sokba kerülhet. A nagy tételben történő vásárlás segít csökkenteni ezeknek a közismerten drága termékeknek a költségeit.

Tisztítószerek

A legtöbb háztartási tisztítószer, mosószer és mosogatószer hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik. Megvásárolhatjuk őket ömlesztve anélkül, hogy aggódnunk kellene a lejárati dátum miatt. Nincs annál rosszabb, mint amikor már javában takarítunk, és elfogynak a tisztítószerek.

Ha kiszúrjuk, hogy akciósak kedvenc márkáink, akkor érdemes betáraznunk. Figyeljünk oda arra, hogy ezeket a termékeket biztonságosan tároljuk, és a kíváncsi gyerekek ne érjék el.

Szemetes- és tárolózsákok

A szemeteszsákok nagy tételben történő megvásárlása okos lépés, mert a konyhai és minden más hulladék tárolására egyaránt alkalmasak. Ha egy nagy kiszerelésű szemeteszsákot vásárolunk, az akár 6-8 hónapig is kitarthat.

Szerezzünk be elegendő visszazárható zacskót is. Ezek nagyszerűek tárgyak tárolására, maradékok fagyasztására, rágcsálnivalók csomagolására és még sok másra. A szokásos élelmiszerboltokban, nagykereskedésekben és tömegkereskedőknél nagy tételben találhatjuk meg ezeket a tárolózacskókat. De gondoljunk arra is, hogy környezetvédelmi okok miatt minél kevesebb műanyag zacskót használjunk. 

Állateledel
 

Az állateledelt hűvös és száraz helyen kell tárolni. Így ezek szavatossági ideje sokáig tart, de azért mindig ellenőrizzük le a zacskón feltüntetett dátumot. Éppen ezért jó vásár, ha nagyobb mennyiségben vásárolunk állateledelt. Ha több kisállatunk van, akkor még inkább javasolt elegendő ételt elraktározni.

Mind a konzerves, mind a zacskós állateledeleket érdemes ömlesztve vásárolni. A háziállatnak mindig szüksége lesz táplálékra, és a legjobb, ha ragaszkodunk egy márkához és egy ízesítésű eledelhez. Többet takaríthatunk meg, ha összehasonlítjuk az árakat állatkereskedésekben, áruházakban és online, majd a kutatás alapján kiválasztjuk a legjobb ajánlatot.