Keddre virradóan hidegfront érkezik esővel, havas esővel, nagy területen ónos esővel, keleten, északkeleten pedig kisebb havazással, hószállingózással. Napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, amelyet az ország északi-északnyugati felén többfelé élénk, erős lökések kísérhetnek. 

A legmagasabb hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 5, máshol 6 és 11 fok között alakul.

Szerdán reggel, délelőtt meleg-, majd este egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. A délnyugati szél többfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet a Dunától keletre 0 és 5, a Dunántúlon 6 és 12 fok között alakul, legmelegebb Sopron környékén lesz.

Kedden már hidegfronti hatás érvényesül

Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek a görcsös panaszok, illetve a hajnali, reggeli hideg, csapadékos időszakban a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is.
A szelesebb északnyugati tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Szálkai hangulat, fotó: Köteles Beatrix