Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

18. Lovasterápia Világkonferencia hazánkban. Négy napon át a lovasterápiához kapcsolódó legújabb kutatási eredményekről, speciális és jógyakorlatok bemutatásáról és azok alkalmazásáról lesz szó.

Idén a Magyar Lovasterápia Szövetség rendezi a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával júniusban a 18. Lovasterápiás Világkonferenciát. A konferencia elméleti részének helyszíne Budapest, a negyedik, gyakorlati napnak a Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központja ad otthont. 

29 országból várják a résztvevőket 

Az előadásokon szó lesz többek például a lóasszisztált pszichoterápia területén alkalmazott kezelésekről, technikákról, a különböző fogyatékosságokról és tünetekről, oktatásról, és a lovasterápiás lovak kiválasztásával és kiképzésével kapcsolatos kérdésekről.

Olyan országok is bemutatkoznak, ahol még gyerekcipőben jár vagy éppen alakuló fázisában van a lovasterápiás szövetség.

Kiemelt előadója a programnak Dúll Andrea környezetpszichológus, intézetvezető egyetemi tanár (HU), Octavia Brown, a Centenary Egyetem professzor emeritusa (USA), Pebbles Turbeville, a Horses and Humans Research Alapítvány ügyvezető igazgatója (USA), valamint Peter Holzmüller gyógytornász, a Bajorországi Vöröskereszt szervezetfejlesztési vezetője (GER), a magyar lovasterapeuta-képzés kiemelkedő oktatója.

„A pszichológiai lovasterápia. Tanulmányok” 

Ez a kötet is bemutatkozik a világeseményen. Alkotója 14 lovasterápiával foglalkozó szakember, több területet felölelve. 19 tanulmány foglalkozik a területtel.

(forrás: pannondoktor/fotó: illusztráció, pixabay)