Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felújítják a szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeum két kiállítótermét, és megújul az intézmény régészeti, állandó kiállítása is.

"A múzeum főépületének folyosóján és a két helyiségben felújítják a villamos rendszert, a parkettát, kamerarendszert telepítenek és újra festik a falakat. A hamarosan befejeződő felújítással együtt az eredeti, 1901-es állapot szerint visszaállítják a két kiállítóterem közötti átjárót is"

– idézi a sajtó Ódor János Gábor igazgatót. A projektet 10 millió forinttal segíti a Magyar Géniusz Program. A vidéki múzeumok reprezentatív műtárgyaiból álló, Magyar Géniusz című vándorkiállítás hetedik, utolsó állomása augusztusban, Szekszárdon lesz. 

Most még a kabátos tárlatvezetés érhető el

Energiatakarékossági okból, hiszen jelenleg zárva tart az intézmény. De a 15 fokot kabátban elviselhetővé tevő tárlatvezetések elérhetők. Megújul "A tolnai táj évezredei az őskortól a honfoglalásig" állandó kiállítást, amely az 1960-as években készült, és utoljára 1989-ben rendezték át. Az új, interaktív tárlaton bemutatják majd mások mellett az utóbbi évtizedek Tolna megyei ásatásainak eredményeit, köztük a 2006-ban Alsónyék és Bátaszék térségében feltárt, a lengyeli kultúrához tartozó, neolit település leleteit, a Limes-kutatás új eredményeit és az egykor Mözs határában állt, 5. századi, germán település régészeti anyagát, amely az ott talált, torzított koponyákról vált ismertté.  

(fotó: wmmm/Retkes Tamás)