A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör három jubileumot ünnepelt egyszerre a közelmúltban.

Kétnapos eseményt tartottak

A társaskör első rendezvényének 130., a kör újraalapításának 30., és első szüreti rendezvényének 25. évfordulóját ünnepelték a kétnapos eseményen. A résztvevőket Gyurkovics János alpolgármester, a társaskör világi elnöke és Horváth István országgyűlési képviselő köszöntötte

Ajándékkal lepték meg őket

Az újraalapított kör történetéről a résztvevők Dr. Horváth E. Írisztől hallhattak, majd a legrégebbi tag, Péterbencze Istvánné az első szüreti rendezvény megszervezésével kapcsolatos visszaemlékezéseit olvasta fel. Maros Gábor gyémántdiplomás színművész, operaénekes ezután francia sanzonokat adott elő. A társaskör ajándékkal kedveskedett a 18 tagjának, akik a 30 évvel ezelőtti újraalapításban részt vettek és még ma is a kör tagjai. Emellett ajándékot vehetett át az a 34 tag is, akik több mint 25 éve tartoznak a tagság sorába.

Tisztségválasztó közgyűlést szerveztek

A második napon tartották meg a társaskör tisztségválasztó közgyűlését, melyen újraválasztották a kör egyházi elnökét, Antal Gézát, illetve a világi elnököt, Gyurkovics Jánost. Szintén meghagyták tisztségében az általános elnökhelyettest, Horváth Jánosnét és a gazdasági vezetőt, Horváth Györgynét. Emellett tiszteletbeli választmányi tag címet vehetett át Péterbencze Istvánné.

 

Kép: Horváth István Facebook oldala