Kezdőlap ALISCA Alisca - Közélet

5 kirándulóhely Tolna megyében, amit életedben legalább egyszer látnod kell

Nyáron a legjobb időtöltés a szabadban lenni, friss levegőn. A következő összeállításunkban olyan kiránduló helyeket mutatunk be, amelyeket a megyénkben lakó, vagy ide látogató embereknek életükben legalább egyszer látniuk kell.

Ozorai Pipo Várkastély

Ha olyan helyre vágysz, ahol átélheted, hogy milyen lehetett arisztokratának lenni, ez a neked ajánlott kiránduló hely. A várkastély reneszánsz hangulatot idéz, gyönyörű környezetben helyezkedik el és a vár minden helyiségében talál valami érdekeset az ember. Az épületben 5 vendégszoba áll a látogatók rendelkezésére.

Gemenci erdő 

Elsősorban a túrázás szerelmeseinek ajánljuk a gemenci erdő tanösvényeit. Az ártéren sétálva végig információkkal ellátott táblák találhatóak, amik a növény és az állatvilág gazdaságáról számolnak be, illetve a táj kialakulásának múltját is megtudhatjuk róluk. A túra nem csak a gyerekeknek lehet érdekes, de a természetkedvelő felnőtteknek is fantasztikus program.

Sötétvölgyi körtúra

Ez a program szintén a túrázni vágyóknak kedvez. A látogatók végigjárhatják a a várostól keletre emelkedő Szekszárdi-dombság legszebb helyeit. A természetjárás alatt erdők, rétek és szőlők kápráztatják el az arra járókat.

Dég, Festetics-kastély, angolpark

Az épület a legkorábbi klasszicista stílusú kastélyunk. Festői környezete rengeteg embert vonz. A kastély környékén található Magyarország legnagyobb angolparkja, ahol ősfák és növényritkaságok találhatók. Emellett a kastély közelében látogatható a Szerpentin-tórendszer, valamint a sírdomb körüli tó.

A bogyiszlói orchideás erdő

A Bogyiszló határában található területre a gáthoz csatolás után fűz és nyárfákat telepítettek. A szél és a homokos talaj miatt könnyen terjedtek a magvak az évek alatt és mára rengeteg növénnyel és virággal találhatják magukat szembe az érdeklődők. A gyönyörű területen hat orchidea faj figyelhető meg.