Rendkívüli közgyűlés keretében adott át díjakat az Atomerőmű Sportegyesület. A rendkívüli ülést alapszabály-módosítás miatt hívták össze, de a díjak átadására is most került sor.

ASE örökös tagja címet adományoztak László Zoltánnak, a vitorlás szakcsoport elnökének, Kiszli Vanda világ- és Európa bajnok maratoni kajakos pedig ASE örökös bajnoka címet vehetett át.

"A rendkívüli közgyűlést az alapszabály-módosítása miatt kellett összehívni, adva volt a lehetőség hogy az ASE örökös tagja és örökös bajnoka címeket is átadjuk. Bár rövid volt az idei versenyidőszak, sok szép eredmény született.”

– összegezte Kovács Antal, az ASE elnöke.

"Nagyon nagy kitüntetés megkapni az ASE örökös bajnoka címet. Úgy fogom fel, hogy az eddigi munkámat díjazták, és igyekszem majd bebizonyítani, hogy nem véletlenül kaptam meg, méltó vagyok rá, és hozom a további sikereket. Az iskolában mindig sportoltam, és szerettem volna valamit az iskolai szintnél komolyabban csinálni. Sokszor elgondolkozom azon, hogy miért kelek hajnalonként, de szeretem csinálni ezt az egészet. Szeretek edzeni, elfáradni, és szeretem azt, ha egy verseny jól sikerül. Akkor tudom, hogy a befektetett munka megtérült. Sokszor gondolok arra, hogy ez most nagyon fáj, nagyon fáradt vagyok, nem akarok edzeni, nem akarom csinálni. De tudom, hogy ha jól szerepelek egy versenyen, az plusz motivációt ad, tovább segít a munkában. Legközelebb szeptember végén, október elején állok rajtvonalhoz Romániában, a világbajnokságon, rövid körös és normál maratoni távon egyes hajóban is indulok, ott is szeretnék bizonyítani”

nyilatkozott Kiszli Vanda.