Sajnos egyre többen menekülnek el Ukrajnából, ezért a Google új funkciókat vezetett be, amik támogatást nyújtanak a menekülteknek és az őket segítő vállalkozásoknak.

A háború kitörése után a Google SOS-figyelmeztetést indított el a keresőben, így könnyebben hozzá lehet férni a szükséghelyzettel kapcsolatos tudnivalókhoz Ukrajnában. Rákeresve a menekültekkel és evakuálással kapcsolatos információkra, egy figyelmeztetés jön elő, és a segítséget nyújtó ENSZ-oldalakra irányítja a felhasználót. 

Újdonság, hogy a Google Térképen már rá lehet keresni ukrán nyelven is a szomszédos országokban található segítő központokra. A mappán több mint 100 ilyen pont jelenik meg, amik Magyarországon, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Romániában találhatók.
A menekülteket segítő vállalkozásokat is támogatja a Google. A cégek mostantól megjelölhetik a Google Keresőben és a Google Térképen, ha kedvezményesen vagy ingyen nyújtanak szolgáltatásokat a menekülteknek. Emellett üzleti profiljukon is megadhatnak olyan részleteket, mint az ingyenes termékek, szolgáltatások, vagy közreműködés az emberek utaztatásában. 
A lehetőségek több mint 20 országban, köztük Magyarországon is elérhetők.