Vasárnap zárult a labdarúgó NB I idénye. A paksi focisták 33 meccsen játszottak és összesen 75 gólt szereztek, az OTP Bank Liga tabellájának hatodik helyén végeztek, a Magyar Kupában pedig döntőt játszottak. A sikeres játékuk négy díjat is hozott nekik, melyet ünnepélyes keretek között vehettek át.

NB I RangAdó Gála

Az M4 Sport csatornáján közvetített keddi gálán a Paksi FC hét kategóriából négyet is bezsebelt:

Ádám Martin az év játékosa és gólkirálya

43 éve nem láttak még egy embertől ennyi gólt, mint idén Ádám Martintól. A Paks csatára 32 bajnokin lépett pályára, ezeken 4 gólpassz mellett 31 gólt szerzett.

„Voltak ugyan gyengébb meccseim, de még ezeken is sikerült a hálóba találni, szinte végig kiegyensúlyozott teljesítményt tudtam nyújtani. Biztos van nálam ügyesebb játékos az NB I-ben, de most én kaptam ezt a díjat, nagyon örülök neki. Próbáltam mindig száz százalékot nyújtani, a mentalitásommal soha nem volt probléma, mindig odateszem magam” – nyilatkozta Martin.

Az év edzője: Bognár György

Vezetése mellett lett a Paksi FC bajnoki hatodik és kupadöntőbe is vezette csapatát, melynek tagjai mindenkinél több, 75 gólt szereztek a 33 forduló alatt.

„Szerintem nagyon fontos, hogy a nézők jól szórakozzanak. Megmutattuk, hogy lehet olyan filozófiával is játszani, hogy a futball szórakoztató legyen és az eredmény ne vigye el a játékot. Mi elsősorban játékhelyzetekben gondolkodunk, tök mindegy, mi az eredmény, ha előttünk lehetőség adódik, akkor végig kell vinni a támadást, helyzetig el kell jutni” – mondta Bognár György, miután átvette díját.

A szezon legjobb játékvezetője Bognár Tamás

„Ez a szakmai díj nagyon fontos a számomra. Úgy érzem, mi NB I-es játékvezetők és asszisztensek ebben a nehéz szezonban jó teljesítményt nyújtottunk. Bevezetésre került a videobíró rendszere, ami elég nagy kihívás volt számunkra, rengeteg munkával is járt. Tudjuk, hogy miben hibáztunk, mit kell javítani, keményen dolgozunk tovább, hogy sikeresek legyünk” – értékelte a szezont Bognár Tamás.

A szezon Fair-Play díját az MLSZ a Paks FC-nek adta

 

A díjakat a 12 élvonalbeli együttes csapatkapitánya, vezetőedzője, illetve legidősebb és legfiatalabb játékosa szavazta meg.

Képek: m4sport.hu