Negyed évszázada a színpadon

Ahogy azt már olvashatták oldalunkon Szekszárd Város Napján több koncert is nézhető, hallgatható lesz. Külön kiemelnénk a A Tücsök Zenés Színpad koncertjét, mely a többiektől eltérően egyedülálló lesz, hiszen fennállásuk 25. évfordulója alkalmából állnak színpadra.

A kezdet

Az 1994-ben rendezett megyei popdaléneklési- és mesemondó verseny résztvevői a több hónapig tartó próbák és sikeres fellépések után szerettek volna együtt maradni. Így alakult meg a Babits Mihály Művelődési Ház és Gyermekek Háza Tücsök Klubja. A lelkes csapat a művelődési ház csoportjaként kezdett működni, majd jöttek a szereplések itthon és külföldön is. Folyamatosan érkeztek a felkérések, meghívások. Idővel Szekszárd kiemelt művészeti csoportja lett. Számtalan fellépésük volt már Magyarországon és külföldön is.

Emlékkoncert is

A közelmúltban jelent meg az együttes 2 CD-je, ezeknek a felvételeivel rakták tele előadásukat. A dalok szerzője Béres János mérnök, a Szekszárd Jazz Quartett basszusgitárosa, Béresné Kollár Éva, az együttes művészeti vezetőjének férje. Emlékének is adóznak a különleges, jubileumi koncerttel.

A lemezbemutató koncert augusztus 28-án, szombaton 15:30 órakor lesz a Vármegyeháza udvarán. Esőhelyszín: Babits Mihály Kulturális Központ, Színházterem