Iskolaidőben a felső tagozatosoknak és kis gimnazistáknak nincs már napközi, így az kérdéses, hogy tanítás után ők hova tudnak menni.

Van egy hely…

Erre a megoldás már évek óta a Polip Ifjúsági Egyesület. Az egyesület Szekszárdon, a Piactér mellett, a Placc Közösségi Térben működik, és célja, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak mindennapi problémáik megoldásában, valamint ingyenes programokat nyújtson számukra. A koronavírus miatt tavaly ők is keveset voltak nyitva, ám idén ahogyan elkezdődött az iskola, ők is megnyitották kapuikat.

Kikapcsolódhatnak suli után

Többféle kikapcsolódási lehetőséget kínálnak számukra: játékklubjukban többek között társas- és fejlesztő játékok, Xbox, csocsó vagy kártya várja az iskolásokat, a kisebbeknek is kiváló kikapcsolódást nyújtó kézműves klubjukban pedig alkothatnak az ünnepekre dekorációs tárgyakat, ajándékokat, vagy akár egy szülinapi buli kellékeit.

Tanulásra is van lehetőség

A foglalkozások mellett leckeírásban, korrepetálásban is támogatást nyújt a Polip. Ehhez várják azok jelentkezését, akik segítségre szorulnak, valamint azokét is, akik szívesen segítenének.