A háború miatt oroszországi éttermeit márciusban bezáró McDonald's bejelentette, hogy végül értékesíti teljes orosz üzletágát. A cég közleménye szerint a 850 oroszországi McDonald's-üzletnek (ezeknek egy részét franchise rendszerben üzemeltetik) helyi tulajdonost keresnek, de a vevő már nem használhatja többé a McDonald's nevet, logót, márkajelzést vagy étlapot.

A McDonald's közleménye arra is kitért, hogy az új tulajdonos megtalálásig a 62 ezer orosz alkalmazott továbbra is meg fogja kapni a fizetését.
Chris Kempczinski,a McDonald's vezérigazgatója szerint nehéz döntést kellett hozniuk, de a cég értékrendjével összeegyeztethetlen, hogy a sárga M-logó továbbra is kint legyen Oroszországban. A cég 1,2-1,4 milliárd dolláros veszteség leírásával számol az üzletág eladása miatt. 

Első amerikai tulajdonú gyorsétteremként a McDonald's röviddel a berlini fal leomlása után nyitott üzletet a Szovjetunióban még 1990-ben, amelynek – a mostani kivonuláshoz hasonlóan – természetesen szimbolikus jelentősége volt.