72 óra alatt, Tolna megyében. Nyolc esetben szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat. Avar, gaz, tarló, erdő aljnövényzete és szemét égett. 

A teljesség igénye nélkül, Tolna megyei körkép

Attala vasútállomás közelében égett avar és gaz a kötött pálya töltése mellett. Decsen a szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a 2000 négyzetméternyi kiterjedésű lángokat. Regöly külterületén, 1000 négyzetméteren égett avar és gaz.  

Vasárnap délelőtt Tolnán, Almáskert külterületen, egy zártkerti gyümölcsösnél égett gaz és avar. A lángok mintegy 30 gyümölcsfát érintettek, a tüzet a szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók oltották el 3 gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével. Erdő aljnövényzete égett foltokban Kéty külterületén mintegy 1000 négyzetméteren vasárnap délután. 


Jelentősebb műszaki mentések

Egy utánfutóval közlekedő személyautó csapódott a korlátnak az M6-os autópálya Pécs irányába tartó úttest 108. kilométerszelvényénél. Az utánfutó rakománya az úttesten szétszóródott. A forgalom az autópálya pihenőn keresztül haladhatott tovább.

Fontos!

  • A tüzet egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni, és mindig legyen a közelben néhány vödör víz, és a tűz irányítására szolgáló eszköz, mint például ásó, lapát, vagy vasvilla.
  • Belterületen a kerti zöldhulladék elégetésére továbbra is csak ott van lehetőség, ahol az önkormányzatnak van olyan rendelete, amely pontosan szabályozza, mely napokon, milyen időintervallumban szabad a kertben zöldhulladékot égetni. Ilyen szabályozás hiányában tilos ez a tevékenység.
  • A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. 
  • A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat.