Prof. Dr. Szécsi Gábort az Országos Tudományos Diákköri Tanács alelnökévé választották. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács tisztújító ülésén Prof. Dr. Szécsi Gábort, a PTE KPVK dékánját újabb 5 évre a testület alelnökévé választották. 

Utánpótlásban a legfontosabb

Az OTDT a felsőoktatási tehetséggondozás, a tudományos utánpótlásnevelés legfontosabb hazai szervezete, amely a két évente rendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia révén teremt bemutatkozási lehetőséget a fiatal tudósjelöltek számára. 

Öt tagú elnökség dolgozik

Ez évi októberi tisztújító ülésén az Országos Tudományos Diákköri Tanács újabb 5 évre a testület alelnökévé választotta Prof. Dr. Szécsi Gábort a PTE KPVK dékánját. Dr. Szécsi Gábor egy öt tagú elnökség tagjaként végzi majd munkáját. Az OTDT tisztújító ülésén egyúttal elfogadta a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferencia kiírását és az OTDT új alapszabályát.

70 éves tehetséggondozási forma

A tudományos diákköri mozgalom akadémikusok, egyetemi tanárok, nemzetközi hírű tudósok sorát kinevelő és máig hungarikumnak számító felsőoktatási tehetséggondozási forma, amely az idén ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját.

A mozgalom kiemelkedő eseménye az Országos Tudományos Diákköri Konferencia, amelyből ebben az évben a 35. megrendezésére került sor.

A TDK történetében először online kereteken belül megvalósult és számos más újítást is hozó rendezvénysorozat záróünnepségének a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont 2021 novemberében.