Ha érdekel a természet és mindig is foglalkoztatott a rovarok világa, akkor van egy szuper program ötletünk számodra! 2021. október 4-én, hétfőn 17 órakor az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban Sár József előadását hallhatják az érdeklődők „A rovarok csodálatos világa” címmel. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ismeretterjesztő előadás

Bemutatót láthatunk a trópusok óriás rovarfajainak világából Afrikán, Közép-és Dél-Amerikán, Dél-kelet Ázsián át Ausztráliáig. Mikroszkóp alatt tanulmányozhatjuk a törpék világát, különleges életmódot élő fajokat- Hangyavendég bogarak, Darázsbogarak, és más extrém életmódú fajokat a ragadozók, növény- és mindenevők mellett. Bepillantást nyerhetünk az entomológus szakember munkájába, rovarfajok preparálása és a határozás rejtelmeibe is, a gyűjtőeszközök, gyűjtő módszerek bemutatása mellett.

Pár mondat az előadóról

1960-ban született Pécsen. A rovarok iránti érdeklődése már általános iskolai tanulmányai során kialakult. Kutatási területe a bogarak (Coleoptera) rendjének állatföldrajzi és állatrendszertani (faunisztika, taxonómia) témában folyik.

 

Kép: borsonline.hu