Hétvégén zajlott az U16-os atlétikai magyar bajnokság, melynek helyszíne a győri Olimpiai Sportpark volt. A kétnapos korosztályos ob-n számos kiváló teljesítmény született.

"A 2006-os és 2007-es korosztály számára a szombaton és vasárnap megrendezett U16-os atlétikai országos bajnokságon számos biztató eredményt láthatott a győri közönség. A 2021-es évtől az U16–os korosztály új szabadtéri versenyrendszerben versenyzett, ami alapján a korábbi területi viadalokon való részvétellel lehetett kivívni a bejutási lehetőséget az országos döntőbe. A sok kimagasló eredmény alapján ez a rendszer jól mutatkozott be."

írja a Magyar Atlétikai Szövetség.

Idén három regionális fordulón keresztül kvalifikálhatták magukat az atléták, minden versenyszámban az országos ranglista 24 legjobbját hívták meg. A szekszárdi atléták közül hatan tudtak részt venni a versenyen.

Mind a hat versenyző nagyszerűen szerepelt, sok egyéni csúcsnak örülhettünk.

Dobogós hely

A legkiemelkedőbb teljesítményt Gyányi Zsombor Buda érte el, aki szombaton 1500 méteres akadályfutásban egy jó futással szerzett bronzérmet. Vasárnap 3000 méteres síkfutásban 9:16.12-es új egyéni rekorddal a harmadik helyen ért célba.

Egyéni csúcsok születtek

Mészáros Balázs 800 és 1500 méteren, Végh Zsombor 1500 és 3000 méteren javított egyéni csúcsot. Szilágyi Tamás súlylökésben 10 méter fölé lökte a 4 kilós súlyt,, gerelyhajításban pedig 40 méter fölé tudta dobni sporteszközét. A 2007-es születésű Kurcz Kata és Gréczy Balázs is remekül teljesítettek. Kata súlylökésben többször is egyéni csúcsot javított, végül a hetedik helyen végzett. Másnap gerelyhajításban is egyéni legjobbját hajította, de sajnos pár centivel maradt le a döntőzés lehetőségéről. Gréczy Balázs három versenyszámban indult és mindháromban meg tudta javítani egyéni csúcsát. Távolugrásban, a gerelyhajításban és magasugrásban is remekelt. Kata és Balázs edzéseit Gaál László irányította.

Fotók: Budai Aladár