Egy hónapig tart a munka

Július 28-án elkezdődött és ha az időjárás engedi 30 napon belül várhatóan befejeződik a városi úthálózaton az útburkolati jelek felújítása.

Elsősorban a tömegközlekedési útvonalakon és a forgalmasabb útszakaszokon újítják fel a festést, de a legtöbb városi gyalogos átkelőhely zebráját is festik.

Szigorú előírások és szabályozási környezet

A burkolatjel festés minden esetben a vonatkozó törvényi szabályozás, valamint az érvényes útügyi műszaki előírások betartásával készül el.

Az útburkolati jel tervezési és létesítési előírásairól szóló rendelet alapján a közúti jeleknek komoly kritériumoknak kell megfelelniük mind külalakjukat (szín, méret), mind technikai paramétereiket tekintve.

Az előírásoknak megfelelően a jelzéseknek messziről jól kivehetőnek kell lenniük nappal és éjszaka egyaránt, ezért a láthatóságot mindig az adott festéktípushoz választott minőségi utánszóró anyag, vagyis üveggyöngy alkalmazásával biztosítja a vállalkozó.

Még éjjel is dolgoznak

A munkálatok miatt kisebb forgalomkorlátozások előfordulhatnak, de a kivitelező az éjszakai órákban is végzi a festést, így várhatóan nagyobb forgalmi fennakadásokra nem kell számítani.

Forrás és kép: szekszard.hu