Kezdőlap SZEKSZÁRD Szekszárd - Sport

Bajnokok lettek a szekszárdi atléták

Székesfehérváron rendezték október első hétvégéjén az U18 és U16 Ügyességi és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokságot. A Szekszárdi Sportközpont atlétái igencsak kitettek magukért: három érem mellett, több értékes helyezést is szereztek.

Az U18-as korosztályban a férfi 110 méteres gátfutásban bajnoki címet szerzett a Hamar János, Péceli Tamás, Szabó Máté, Barna Tamás összeállítású csapat.

A verseny második napján magasugrásban versenyzett Péceli Tamás, Hamar János és Barna Tamás. A három fiú ezen a napon bronzérmet szerzett.

Szintén bronzérmes lett az U18 női ötösugró csapat: Frei Nóra, Posta Flóra és Weber Kata. Mind a hárman egyéni csúcsot értek el.

Az U16-os korosztályban is jól versenyeztek a lányok. Gerelyhajításban és súlylökésben indultak és mindkét számban az ötödik helyen végeztek. Csapattagok voltak: Kiss Kata Ramóna, Tibai Natasa és Töttős Eszter.

Az U16-os fiúk magasugrásban nagyon közel álltak az éremszerzéshez. Negyedik lett a Gréczy Balázs, Merk Bálint, Arató Gergő, Radnóti Gergő, Orbán-Zaják Péter összeállítású csapat.

Kiemelendő még az U18-as súlylökő csapat. Az 5 kg-os súllyal 10 méter feletti átlagot ért el Zsiga Levente, Szilágyi Péter és Péceli Tamás.

Képek: Szekszárdi Sportközpont