Rendhagyó irodalmi sétát szervez Bonyhádon a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Völgységi Múzeum. Az irodalmi barangoló néven megrendezett program április 30-án, szombaton 14:00 órakor kezdődik. A két és fél órás túra a Völgységi Múzeumtól indul.

Már a kiinduló helyen megtekinteni valók várnak a közönségre. A program Perczel Mór festményének és Perczel Miklós amerikai polgárháborús fotójának megtekintése, egykori házitanítójuk Vörösmarty Mihály Bonyhádra kerülésének történetének meghallgatása lesz.

Számos helyszínt felkeresnek majd

Ezután a Római Katolikus Plébániahivatal következik a sorban, ahol amellett, hogy az érdeklődők egy verset is meghallgathatnak, a Márvány Vörösmarty Mihály emléktáblát is felkeresik.
A kapualjban a Horthy-kor „nemzeti imája” szövegével ellátott domborművet és freskót tekintik majd meg.

A Kálvária-hegy lesz az utolsó állomás

A résztvevők többek között olyan helyekre is ellátogatnak, mint Perczel Mór köztéri szobra, a Wass Albert szobor, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium, vagy az Illyés Gyula Emléktábla. A program utolsó állomása a Kálvária-hegy, ahol Perczel Mór tábornok sírját és Etelka lánya mauzóleumát fogják megtekinteni, illetve felkeresik Kramoliny Gizella író és műfordító síremlékét.

Túrázásra, gyaloglásra alkalmas lábbeli és öltözet használata ajánlott!