0:00
/
Bogarakról mesélt interaktív előadásán a híres rovarkutató

Az állatok világnapjára szervezte az Illyés Gyula Megyei Könyvtár a Könyvtári Napok keretében megrendezésre kerülő „A rovarok csodálatos világa” című előadást.

Egy igazi szakértő látogatott el a városba

Az érdekes eseményt Sár József rovarkutató tartotta. Az előadás elején az entomológus elmondta, hogy rendezvényeinek célja, hogy megismertesse az emberekkel a rovarokat, illetve hogy megváltoztassa az általánosan kialakult véleményeket az apró állatokról.

Elmondta, hogy jelenleg 1 millió rovar faj ismert a Földön, ám ez a szám folyamatosan nő, hiszen mindig fedeznek fel új fajokat a szakértők.

Megmutatta az itthon nem látható fajokat

A rövid ismertető és bemutatkozás után Sár József különböző fajokról beszélt, amiket el is hozott megmutatni a drávaszabolcsi állandó kiállításáról. Ezek között voltak a világ legnagyobb lepke faja, az Elefánt és Herkules bogár, az Amerikai góliát bogarak, de akadtak óriáscincérek, Góliát madárpókok és Dél-amerikai hangyák is a látnivalók között.

Könyveket is írt

Az érdekes bemutatót könyveinek bemutatásával zárta, melyből az egyik egy brazíliai úti könyv Bogaram: Brazília (Az őstermészet ölelésében) címmel, míg a másik a felelőtlen állattartásról szól, amely az Igaz történetek az állatparadicsomból címet kapta.