0:00
/
Cannes-ból érkezett elismerés a szekszárdi filmesnek

Prof. Karl Bardosh hozta az oklevelet Kindl Gábornak. A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán találkoztak a filmesek. A Shoot4Earth villámfilmes világjáték ha mondhatjuk idén nagyot lépett.

A Cannes-i vörös szőnyeg

A filmes játék történetében óriási előrelépés 2021. Ezúttal a játékban induló, majd a döntőbe kerülő, mobiltelefonnal forgatott filmek bemutatásra kerültek a világ rövidfilmes seregszemléjén.

„Gratulálok, Gábor! Az idei Cannes-i Filmfesztiválon nektek ítélték a LEGJOBB FILMES PRODUKCIÓ díját!”

Ezekkel a mondatokkal gratulált a New York Egyetem film-és televíziós tanszékének professzora, Karl Bardosh Szekszárdon.

Szekszárdi fiatalok a résztvevők között

A programon jelen volt két fiatal Wehovszky Kíra és Wehovszky Patrik is.  A testvérpár filmje elnyerte a zsűri tetszését. Mint megtudtuk forgatókönyv készült és komoly ötletelés előzte meg a munkát.

Népszerű volt a játék himnusza

F. Lackó feat Mokk – Earth című dalához külön gratulált az Oscar –díjas Szabó István, aki a zsűri elnöki teendőit látta el.

Mindenben partner volt az egyetem

A PTE KPVK a legelső találkozás után támogatásáról biztosította Kindl Gábort. Az ötlet és megvalósítás, a környezet, a Föld védelme egybecseng az intézmény filozófiájával.