Amennyiben irodalom kedvelő vagy, van egy szuper hírünk számodra! Szűcs Péter november 12-én, pénteken 17:00 órakor Szekszárdon az Illyés Gyula Megyei Könyvtárban tart könyvbemutatót, ahol legújabb kötetét, a Dharma című művet ismerteti meg a közönséggel. A szerzővel Gyuricza Eszter, a Libri Kiadó vezetője beszélget majd.

Az író évekig főszerkesztő volt

Szűcs Péter eredeti szakmája kertész. A gyulai középiskolás évek után Budapesten, az ELTE-n tanult magyar nyelv és irodalom szakon, és többek között kulturális antropológiát, illetve latin-amerikai irodalmat is hallgatott. Újságírói pályafutását a Magyar Rádió műhelyében kezdte riporterként, majd szerkesztő-műsorvezetőként dolgozott.
2004-ben megnyerte a Litera.hu, a Goethe Intézet és a berlini Kafka folyóirat közös irodalmi pályázatának közönségdíját Kafka a fa alatt című írásával. A Magyar Rádió átalakulása után a Marie Claire magazin alapító csapatához került vezető szerkesztőként, majd évekig az InStyle főszerkesztője volt.

A könyv mély érzelmeket hoz elő az olvasókból

A Dharma érzelmekben gazdag, magával ragadó regény, amelyben olyan, valóban megtörtént személyes drámák és történetek elevenednek meg, amelyeket a szerző utazásai során vagy saját személyes családi örökségeként ismert meg.

 

Kép: dehir.hu