Hetedik alkalommal került sor „AZ ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA” díj átadására a Magyar Nemzeti Múzeumban 2021. szeptember 21-én, Széchenyi István születésének 230. évfordulóján. „Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 Díj” fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter úr. Olyan hazai gazdasági szereplőket céloz a díj, amelyek teljesen, vagy többségi magyar tulajdonban vannak és valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak.

Az Év Széchenyi Vállalkozása díj 2021

Alapítója a Gróf Széchenyi Család Alapítvány, mint független civil szervezet. Célja a Széchenyi család szellemi és fizikai örökségének ápolása, védelme, valamint a hazai sikerek előmozdítása révén Magyarország kulturális, szociális és gazdasági teljesítményének növelése.

"Őseink által ránk hagyott nemes szellemi örökséget szeretnénk alapítványunk tevékenységével ismét magasba emelni, és tovább adni azt a jótékony szemléletet, amelyet családunk évszázadokon át képviselt.

Mindezek tudatában – hagyományteremtő szándékkal – indítottuk el 2015-ben "Az Év Széchenyi Vállalkozása" díjért folytatott nemes versengést. Olyan örök értékekre szeretnénk ráirányítani a gazdaság szereplőinek figyelmét, mint a vállalkozói becsület, méltóság, szorgalom és tenni akarás a közjóért, nemzetért, hazáért. Fontosnak tartjuk az ebben a szellemiségben működő vállalkozások erkölcsi, esetleg anyagi támogatását."

– írja honlapjukon Széchenyi Tímea az alapítvány elnöke.

Háromtagú zsűri

A díj odaítélésénél a vállalkozások teljesítményének három területét vizsgálták: termelékenység, társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség. A beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékelte. A zsűri elnöke Michaletzky Géza, tagjai Aixinger Katalin és Réti Lajos, munkájukat az Agrárminisztérium delegált képviselője is segítette.

Az ÉV SZÉCHENYI VÁLLALKOZÁSA 2021 FŐDÍJ-át a Barta Autó 2000 Kft. vehette át, aki a három területen – a termelékenység, a társadalmi felelősségvállalás és az újítási készség – összességében a legjobb teljesítményt nyújtotta.