Hétvégén újabb csoportok kerültek rendőrségre. A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai július 2-án 22 óra 54 perc körüli időben ellenőrizi akartak egy olasz rendszámú autót az M6-os autópálya bal pályatest 134 kilométerszelvényében, de a sofőr a rendőri jelzésre nem állt meg. 

A szedresi kihajtónál haladt tovább Szedres irányába, majd egy árokba hajtott. A kocsi vezetője, valamint 2 fő utasa a helyszínt gyalog elhagyta. 

Az intézkedés során a járműben 5 férfi tartózkodott, egy férfit a rendőrök az erdőben találtak meg, további egy önként visszaérkezett a járműhöz. A külföldiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  

Nagydorogon is szírek voltak

A Nagydorogi Rendőrőrs egyenruhásai 2022. július 2-án 23 óra 30 perc körüli időben a 63-as számú főúton, Nagydorog belterületén a Kossuth téren intézkedés alá vontak egy lengyel autót, melyet egy 46 éves ukrán férfi vezetett, aki az utasterében hat illegális migráns férfit szállított. Szintén szírnek vallották magukat. Az illegális migránsokat előállították a Szekszárdi Rendőrkapitányságra, majd meghallgatásuk után a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.