Egy kisfiú szívműtétjéhez adakozott

A lengyelek gerelyhajítója, Marija Andrejczyk jótékony célú árverésen bocsátotta áruba a tokiói olimpián nyert ezüstérmét. A  befolyt összeget egy nyolc hónapos szívbeteg kisfiú, Miloszek amerikai műtétéjére ajánlotta fel.

Ő is nagyon beteg volt

2018-ban az atlétát csontrákkal kezelték, ám ő nem adta fel álmait. A betegsége ellenére 2019-ben Andrejczyk kvalifikálta magát az olimpiára, Tokióból pedig már az első érmével tért haza.

Egy élelmiszer lánc nyerte meg az érmet

A medálért kiírt árverést végül a Żabka Polska nevű lengyel élelmiszerlánc nyerte meg 500 ezer zlotys (38,5 millió forint) ajánlatával, ez éppen a harmada annak az összegnek, ami a Miloszka nevű kisfiú operációjához szükséges. A gyűjtés ugyanakkor jól halad, már a célösszeg több mint 90 százaléka összegyűlt.

„Az érem valódi értéke mindig a szívemben marad. Az érem csak tárgy, de sokat jelenthet mások számára. Ez az ezüst életet menthet, ahelyett, hogy porfogó maradna a szekrényben, ezért úgy döntöttem, hogy az elárverezésével segítek a beteg gyereknek”

– mondta Andrejczyk.

A történetnek azonban még nincs vége!

Miután az áruház megszerezte az ezüstérmet az aukción, és kifizette érte az 500 ezer złotys összeget, az érmet visszaadta a sportolónak és ragaszkodott ahhoz, hogy Andrejczyk tartsa meg.

Ez ugyanis teljes mértékben őt illeti!