Hogyan hangolódj rá újra a tanulásra?

A szeptember közelsége minden diákot megérint, de mindenkit másképp. Vannak, akik már alig várják az iskolát, és vannak, akik inkább maradnának még kicsit nyaraló üzemmódban. Akárhogy is van, egy dolog biztos: szeptemberben becsöngetnek! Íme néhány tipp, amelyekkel talán kicsit könnyebb lesz hangolódni az új tanévre.

Feküdj le időben

A nyári szünetben az egyik legjobb dolog az ALVÁS! Ilyenkor könnyen rászokhatsz arra, hogy akár éjszakába nyúlóan töltsd el idődet a barátaiddal való beszélgetéssel, sorozatok nézésével, vagy épp valami új játékkal, hiszen másnap úgysem kell korán kelni.

A sulikezdés előtti napokban azonban már hasznos lehet hozzászoktatni magad az időben való lefekvéshez, így talán nem lesz annyira nehéz reggel kipattanni az ágyból az első tanítási napon.

A szükséges eszközök megvásárlása

Az új tanévre szükséges holmik beszerzése is segíthet a ráhangolódásban, hiszen közben is arra gondolsz, milyen óráid lesznek, melyikre milyen füzetet, íróeszközt kell vásárolni. Nincs annál jobb érzés, mint amikor az első napon minden segédeszközünk friss, új, makulátlan.

Iskola témájú filmek

Ha megnézel pár diákokról szóló filmet, sorozatot, máris kicsit az iskolában érezheted Te is magad anélkül, hogy elkezdődött volna számodra. Egyre inkább bele élheted magad a történetbe és észre sem veszed a különbséget majd, ha Neked is menni kell.

Új ruhadarabok beszerzése

Ha veszel pár új ruhát, amit szívesen megmutatnál osztálytársaidnak, máris jobb kedvvel fogsz elindulni az első iskola napon. Várni fogod a társaiddal való találkozást az új felsőben, nadrágban, szoknyában.

És a legfontosabb marad a végére: ISMÉTELJ!

Nem könnyű elővenni a tavalyi jegyzeteket, hogy felfrissítsük az eddig megszerzett tudást, de mégis hasznos lehet. Segít kicsit visszaszoknod arra, hogy kézbe kell fogni a könyveket és füzeteket, másrészről pedig nem teljesen felkészületlenül érkezel meg szeptemberben az iskolapadba.