Átadták az elismeréseket Tolna megyében. A közelmúltban tartotta meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Tolna Megyei Területi Szervezete a Semmelweis napi ünnepségét a szekszárdi PTE KPVK konferenciatermében.

Tudós nők" volt az előadás címe

A rendezvényt Munk Jánosné, a Tolna Megyei Területi Szervezete elnöke nyitotta meg beszédével, majd a Tolna Megyei Kormányhivatal részéről Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott mondott köszöntőt. Az idei évben a rendezvény meghívott előadója Gazda István tudománytörténész, a történelemtudomány kandidátusa, a Magyar Tudománytörténeti Intézet igazgatója volt, aki a „Tudós nők” című előadásával kápráztatta el a közönséget és így tisztelgett a női kitüntetettek előtt. Az eseményen a zenéért felelős Kovács Gábor muzsikus volt.

Négy nő vehette át az oklevelet

A kamara hagyományainak megfelelően, a rendezvényen adták át a megyei szervezet elismeréseit Tolna megye legkiválóbb egészségügyi szakdolgozóinak. A Tolna Megyei Balassa János kórház munkatársai közül ez alkalommal négyen részesültek elismerésben. Az elismerő oklevelet kimagasló munkájáért átvehette Debity Istvánné Molnár Anna, aki 1983-ban kezdte az egészségügyi pályafutását és azóta is segítőkész és példamutató szakápoló.

A következő nő, aki átvehette az oklevelet, Gasz Ildikó, aki 1989 óta dolgozik a Gyermekgyógyászati osztályon, aminek mára az osztályvezető-helyettese lett. Munkáját precízen, odaadóan végzi, szorgalmával mindenkinek példát mutat.

Oklevelet kapott továbbá Pestiné Györki Olga, endoszkópiás asszisztens, aki 1981-től dolgozik a Gasztroenterológia Osztályon, ez az első és egyetlen munkahelye. Munkabírása, megbízhatósága, a betegekhez való türelme, megnyugtató, csendes, mindig mosolygós kedves kommunikációja példaértékű.

Végül, de nem utolsósorban elismerő oklevélben részesült Szántóné Kolumbusz Judit, képi diagnosztikai szakasszisztens, aki immár 45 éve dolgozik kórházunk röntgenosztályán. A betegekkel szembeni viselkedése, biztonságot árasztó nyugalma, empátiája és segítőkészsége mindenki számára példaértékű.

Ezúton is minden díjazottnak gratulálunk és még sok sikerekben gazdag évet kívánunk nekik!

Képek: portal.tmkorhaz.hu