Múlt héten került megrendezésre a szekszárdi Illyés Gyula Megyei Könyvtárban az Ifjúsági Olvasótábor, ahol 12-19 évesek vehettek részt. Kaposi Ildikó, a tábor szervezője arról mesélt nekünk, hogy milyen volt a program, ő és a fiatalok hogy érezték magukat és, hogy máskor is lesz-e ilyen esemény. A táborban 19 kamasz vett részt, ezen kívül pedig voltak olyan középiskolások, akik ott töltötték az 50 órás közösségi szolgálatukat.

A nagy meleg sem vette el a kedvüket

Az első két napon az ismerkedésé volt a főszerep, egy kis helytörténettel és környezetvédelmi előadással vegyítve. Ildikó azt mondja, a nagy meleg miatt a csapat eleinte fáradt volt, de ennek ellenére kivétel nélkül mindannyian pozitívan nyilatkoztak a táborról mind azon a héten, mind pedig utólag. Azt mondja, nagyon jól érezték magukat és ezt hozzászólásokban is megörökítették.

 

Köszönöm, nagyon jól éreztem magam, remélem, még lesz többször is tábor.” – írta az egyik fiatal, erre pedig egy másik résztvevő is írt.

Én is köszönöm, hogy őszinte legyek, ez a társaság messze felülmúlta az elvárásaimat.” – nyilatkozott.

Ildikó is nagyon jól érezte magát és örül, hogy a fiatalok péntekre nem csak élményeket, de barátokat is szereztek. A tábor olyannyira népszerű lett, hogy augusztusban is szakítanak időt arra, hogy szerveződjön egy ugyanilyen két napos esemény.