„Összeférhetőek vagyunk-e még?”Nemrégiben református családi napot tartottak Szekszárdtól nem messze elhelyezkedő Dunaszentgyörgyön. Az eseményt újraegyesítő napnak nevezték el, hiszen ez volt a koronavírus utáni első alkalom, hogy megrendezték a családi programokat a településen. A rendezvényen a gyerekektől kezdve az idősebb korú megjelentekig mindenki megtalálta a saját érdeklődési körének megfelelő programot.

Igét hírdettek a felnötteknek is

A nap elején Rácz József esperes tartott felnőtteknek szóló igehirdetést, majd a kerthelyiségben, a gyülekezeti ház udvarán a Napraforgó játszóház biztosította a gyerekeknek a játékokat. Az apróságok körében a légvár volt az a program, ami a legnagyobb népszerűséget váltotta ki, de volt élő csocsó, majd a játék után Rácz József a gyerekeknek tartott igehirdetést a templomban.

Családi vetélkedőt tartottak 

A Tolnai Református Egyházmegye missziós munkatársa, Marco de Leeuw van Weenen is tartott egy előadást „Összeférhetőek vagyunk-e még?” címmel, amelynek gondolatébresztő hatásai voltak.

Az uzsonna után a nap végére egy vetélkedőt szerveztek, ahol a gyerekek és a szüleik mérhették össze tudásukat. Más programokból sem volt hiány, a megjelentek például bort kóstolhattak és virágfajtákat is tippelhettek. Az eseményből az éneklés sem maradhatott ki.

 

Kép: facebook.com