Adventi falu, karácsonyi vásár, zenés előadások, kézműves termékek és gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket Szolnokon az adventi időszakban.

Egyedi termékek, étel, bor várja a látogatókat

A Kossuth téri adventi falu december 31-ig, a Hild téri karácsonyi vásár december 24-ig tart nyitva.
A Kossuth téren kihelyezett huszonkét faházban a kézművesek egyedi termékeikkel, gasztronómiai különlegességekkel, fűszeres borral, teákkal, karácsonyi fényekkel, ünnepi hangulattal várnak mindenkit.

A gyermekek sem fognak unatkozni

A város tizenkét méteres karácsonyfája a téren látható, ahogy a betlehem is. A rendezvény területén található a csaknem egytonnás adventi koszorú. Négyezer méteres fényfüzér világítja meg a Kossuth teret és környékét. Emellett minden pénteken és szombaton zenei produkciók lesznek a Kossuth téren. Az adventi falu a kisgyermekes családoknak is kínál kikapcsolódást. A szabadtéri színpad előtti macskaköves részen "fényvarázs házikó", labirintus és a "törpék háza" lesz látható. A szervezők figyelembe vették, hogy ne legyen olyan játék, amelynek keretében a gyerekek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek egymással.

Számos program lesz látható

A városba látogat december 18-án az Adventi Petőfi Karaván, egy roadshow, amely bemutatja a Petőfi Kulturális Ügynökség munkáját és az általa képviselt és támogatott irodalmi és könnyűzenei produkciókat. A december 24-ig nyitva tartó Hild téri karácsonyi vásáron a hagyományőrzők, kézművesek kapnak főszerepet. December 4-én "káposztás hétvégére" várják az érdeklődőket káposztás finomságokkal, kézműves kiállítókkal. December 12-én helyi termékek vására, december 18-án kézműves adventi vásár lesz a Hild téren.

 

Kép: pixabay.com