Európa egyik legszebb faluja

Giethoorn 122 kilométerre észak-keletre fekszik Amszterdamtól. A falu 1230 körül jött létre, és mára kihagyhatatlan turistacélponttá vált. Házaihoz csak fahidakon vagy csónakkal lehet eljutni, mivel a falu számtalan csatorna partján fekszik. A csatornák hossza összesen 7 és fél kilométer, amelyeken ötven fahíd ível át.

A forgalom alapvetően a vízen bonyolódik elektromos motorral működő csónakokkal. Ezeket suttogónak nevezik, mivel olyan halkan közlekednek, hogy egyáltalán nem zavarják a mesebeli falu nyugalmát.

Giethoorn télen is különleges élményt nyújt, különösen, ha befagynak a csatornák. Ilyenkor ugyanis végig lehet korcsolyázni az egész falun a számtalan fahíd alatt.

A csónakázás a csatornákon, a téglaborítású, nádfedeles házak és a hamisítatlan holland virágoskertek látványa önmagában is elég nagy élmény, de találunk néhány múzeumot is a faluban. A legérdekesebb talán a hajómúzeum (Scheepswerf Schreur), ahol nem csak régi vízi járműveket láthatunk, mivel a műhely ma is működik: itt renoválják a régi csónakokat, sőt, újakat is gyártanak.

Tarts velünk egy felejthetetlen hollandiai utazáson ismerd meg Hollandia szépségeit!

ajánlatokat az alábbi linken találsz:

https://ntours.hu/hollandia/-/amszterdam/hetvege-amszterdamban/3723105308