Előtte extrém időjárás volt, jégesővel. 

Az egyébként is nehéz íjászpálya biztosan reménytelenül sáros, életveszélyes, igazi Exatlon lesz.

Dilemmáztak az Ipponosok. De minden a tervek szerint zajlott le szombaton a Mecsekben a Máré vára alatti erdőkben Magyaregregyen az első Meghívásos, Extrém Íjászverseny, a Baranya Íjászbajnokságban is szereplő csapatok versenyzőiből. A pálya nehézségeire való tekintettel csak kis létszámú versenyzői gárdát indítottak.

Ismét megyénket képviselték a sportolók

  • Vitéz Balogh László
  • Valkó Viktória
  • Tokos Enikő
  • Hettich Imre
  • Bévész János  

A 7 versenyző Csapat közül a megtisztelő negyedik helyen végeztünk, öt lövésnyi pontszámmal lemaradva, méghozzá úgy, hogy csak a saját versenyzőinket, nőket és férfiakat állítottuk harcba a Ho Shi Mihn ösvényeken, nem légiósokból összeállított csapattal.  A vízmosásokon szurdokokban, és lehetetlen helyeken elhelyezett célokkal, nagyon le, és nagyon felfelé lövések feladták a leckét mindenkinek. 20 cél három lövéssel való leküzdése volt a feladat, de a kezdő és az utolsó cél leküzdéséhez újra meg kellett mászni a pályát.

– mondta Balogh László.

A versenyzők segítették egymást

Igazi csapatmunka volt, ahol egymás segítése nélkül nehezen lehetett volna végig csinálni. A terep abszolút extrém, a célkihelyezés még extrémebb volt, helyenként a lehetetlen kategóriát is kimerítve, igazi légiós kiképző pályát építettek ki.

Köszönet a Máré Íjászainak, és főrendezőnek, Szokola Lászlónak.

Hettich Imre volt a nap ásza

A nap favoritja a 13-as csapatnak   Hettich Imre volt, aki vissza is hozta, az   ellőtt vesszőket az enyészetből, és a kialakított kötélzet segítségével a szakadékok aljáról. 

Elnyerte az Ippon Zergéje megtisztelő nevet is.

Ugyanannyit ment le és fel irányban is, mint a többiek az úttalan utakon.