A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén augusztus 2-án két halálos, egy súlyos sérüléses, két könnyű sérüléses és három anyagi káros baleset történt.

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt  Dunaföldvár térségében. Egy 72 éves budapesti férfi közlekedett egy Renault THALIA típusú autóval 61-es számú főút 3-as kilométerszelvényénél Dunaföldvár felől Előszállás irányába haladva. Egy balra ívelő kanyarban letért a jobboldali útpadkára, majd az úttestre visszatérve az autója felett elvesztette az uralmát, több közlekedési táblának is nekihajtott, a kocsi felborult és az M6 autópálya és Előszállás irányába vezető körforgalmi út úttestjén állt meg.

A balesetben a jármű jobb első utasa – egy 78 éves budapesti nő – a helyszínen életét vesztette. Az elsődleges információk szerint az autót vezető férfi és a hátsó ülésen utazó két utasa súlyosan megsérült.

A második halálos kimenetelű baleset  Jánosmajor belterületén, a Fő utca 52. szám előtt történt. Egy 65 éves szedresi férfi közlekedett egy Ford Tranzit típusú autóval a 63-as számú főút 12-es kilométerszelvényében Nagydorog felől Szedres irányába. Haladása során az előtte haladó kocsisor előzésbe kezdett, így áttért a szemközti forgalmi sávba ahol frontálisan nekiütközött a neki szemből érkező, egy 29 éves szerb állampolgár által vezetett szerb forgalmi rendszámú Fiat Ducato típusú tehergépkocsinak.

A baleset során a Ford vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A tehergépkocsi vezetője is súlyosan megsérült.

Súlyos sérüléssel járó balesetről érkezett bejelentés :  6-os számú főút 143 kilométerszelvényében közlekedett egy 70 éves faddi férfi autóval Kakasd irányából 65-ös számú főút irányába, amikor ismeretlen okból leért a jobb oldali füves útpadkára majd onnan balra kormányozta a kocsit, áttért a szemközti sávba és ott nekiütközött a 65-ös számú főút irányából Kakasd irányába közlekedő autónak.

Az ütközés miatt mindkét kocsi a 6-os számú útról lehajtott és az úttest 65-ös számú út felől található füves területen nyerték el nyugalmi helyzetüket. A balesetben az elsődleges információk szerint mindkét sofőr súlyosan, egy utas könnyebben sérült.