Népszerűsítik a meggyfogyasztást.

"Jó minőségű az idei magyar meggy, és a mennyisége is fedezi a belföldi fogyasztást"

– mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára. Meggyfogyasztást ösztönző kampányt indítottak. A belföldi gyümölcsfogyasztás átlaga még mindig nem érte el az ajánlott 400 grammos napi mennyiséget, és a fogyasztók nem csak magukkal tesznek jót, hanem a magyar termelőkkel is, ha friss meggyet vesznek.

Ellátott a hazai piac

Magyarországon szinte kizárólag itt termelt meggyet kapni, máshonnan elhanyagolható mennyiség kerül az áruházakba. A 14 ezer termő hektár, csaknem 3200 termelőnek biztosít megélhetést, termésmennyiségben pedig csak az alma előzi meg.

Egy hónapig tart majd a „ kampány.

Évente 60-90 ezer tonna meggy terem, ebből 10-15 százalék kerül piacra friss gyümölcsként. A konzervipar részesedése körülbelül 50 százalék, a többit a hűtő- és fagyasztóipar, valamint a sűrítmény- és légyártás használja fel. Az EU meggybefőtt-fogyasztását csaknem 60 százalékban magyar áru fedezi.

Miért is edd a meggyet?

Mert gazdag A, B és C vitaminban, rost- és antioxidáns-tartalma magas, ezen felül sok magnéziumot, káliumot, kalciumot, vasat tartalmaz. Segít az álmatlanság, számos emésztőrendszeri, szív- és érendszeri betegség megelőzésében. Az idei fogyasztási kampány az online térben is megjelenik, de aki a rendezvénysorozat eseményeire ellátogat a következő hetekben, az nem csak virtuálisan kóstolhat magyar meggyet. Bíznak abban, hogy a szekszárdiak körében is nő a meggyfogyasztás.