Filléres trükköket mutatunk. Fénytelenek a szobanövényeid levelei? Ne ess kétségbe. Van megoldás. Az első egy gyors zuhany, ami azonnali hatást nyújt és egyből felfrissülnek a levelek. Sokszor ez is elég, hiszen csupán a por teszi mattá a leveleket. De ha alaposabb akarsz lenni, mutatunk praktikákat.

Van, aki a tejes keverékre esküszik

A tej csodákra képes és amellett, hogy a levelek tisztítására is alkalmas, a lisztharmat és egyéb gombás fertőzések ellen is nagyon hatékony. Annyit kell tenned, hogy összekeversz 30-70 százalékos arányban fölözött tejet és vizet, áztass az oldatba egy tiszta rongyot, és töröld át a leveleket alul és felül is.

Ecetes levélfényesítő

Az ecet tökéletes arra, hogy a leveleken lévő zsírt, port, illetve egyéb szennyeződéseket eltávolítsuk. Az ecet  elpusztítja a káros baktériumokat és gombákat is, és hetekig fényessé varázsolja a leveleket.  Ezt keverd össze: 4 csésze szűrt víz, negyed teáskanál ecet, 1-2 csepp mosogatószert és 2 csepp kókuszolaj. 

Banánhéjjal levelet tisztítani? Igen!

Ez egy igazán különleges módszer Ha banánt vásárolsz, érdemes kipróbálnod. A banánhéj belső, fehér részével átdörzsölöd a növények leveleit. Ha ezzel megvagy, töröld át egy tiszta ronggyal.