Két korosztály bajnoki küzdelmeiben 14 szekszárdi atléta vett részt Nyíregyházán a Magyar Atlétikai Szövetség 2024. évi U18 és U20 Fedett Pályás Atlétikai Magyar Bajnokságán. 

Legeredményesebben Gyányi Buda Zsombor szerepelt

Országos bajnoki címet szerzett az U20-as korosztály 3000 méteres síkfutásában. Kezdés után élre állt, és kemény tempót diktált, majd 400 méter után megnyugodtak a kedélyek, bár az élmezőny négy főre olvadt. 


„A tempót felválta diktálta a két tatabányai fiú, majd 200 méterrel a vége előtt Gyányi Zsombor bődületes hajrába kezdett. Szinte a lekörözött versenyzők között cikáztak, Szőke Gergő tanítványa nagyon jól használta ki ezeket a lehetőségeket, és 8:59.01-es időeredménnyel országos bajnoki címet szerzett. Mészáros Balázs az ötödik, míg Plessz Gábor a hetedik helyen végzett”

– írja beszámolójában a sportelmeny.hu. 


Férfi távolugrásban döntőztek a szekszárdiak

A Szekszárdi Sportközpont atlétái Gréczy Balázs az U18-as korosztályban 630 centivel a hatodik helyen végzett. Lizák Balázs az U20-asok távolugrásában élete második távolugró versenyét teljesítette. Ötödik helyen jutott a döntőbe, ahol elsőre 603 centis egyéni csúccsal kezdett – továbbra is deszka nélkül. Balázs az ötödik helyen végzett. 


Lovas Gergő 60 méteren állt rajthoz 

Futásának  közepe nem sikerült. Így is 7.57 mp-es egyéni csúcsot ért el, nem sokkal maradt le a B döntőről. Barna Tamást az elmúlt hetekben többször is betegség hátráltatta, így teljesítménye ezúttal elmaradt a várttól. 

A súlylökő lányok épphogy lemaradtak a döntőről

Az érintett sportolók Kurcz Kata és Máté Ifeoma. A fiúk hasonló versenyszámában Keller Levente és Palkó Boldizsár ismerkedett az U18 korosztállyal. 3000 méteres síkfutásában Végh Zsombor a hatodik, Acsádi Bence a nyolcadik helyen ért célba. Mészáros Milla a lányok versenyében a negyedik helyen végzett.

Felkészítők: Gaál László, Scherer Tamás és Szőke Gergő 

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

(fotó, forrás: sportelmeny.hu)