Holott ezzel életeket veszélyeztet a sofőr! Február utolsó hétvégéjén Tolna vármegyében 5 anyagi káros közlekedési balesetnél intézkedtek vármegyénk rendőrei.  

Két esetben ittas volt a sofőr 

Egy autós közlekedett Fácánkert irányából a 6-os főút irányába, amikor ismeretlen okból balra rántotta a kormányt, letért a padkára, majd jobbra sodródva a tetejére borulva állt meg. Fél órával később Dunaföldvár térségében történt baleset. 
Egy pótkocsis szerelvénnyel közlekedő sofőr a Sas utca irányából balra, a 6-os főútra kívánt kanyarodni.  A manőver során nem adott elsőbbséget a főúton, neki balról érkező kocsinak, így az nekiütközött. A teherautót vezető férfinál pozitív értéket jelzett a szonda, ezért előállították mintavételre,  vezetői jogosultságát felfüggesztették.

A hétvége első napján a 6-os főút 147-es kilométerszelvényében történt egy vadelütés, Pakson egy parkolói koccanásnál kellett eljárni.

Bátaszéken ittas sofőr miatt történt baleset. A férfi a Garay utcában közlekedett a Deák Ferenc utca irányába, amikor egy épület sarkának ütközött.

Utasaival együtt kiszálltak az autóból és eltolták a sérült járművet.

A férfival szemben büntető eljárás indult.

A balesetet okozókon kívül további három ittas sofőrt igazoltattak az egyenruhások. Egy esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, két esetben büntető feljelentést tettek. Tamásiban egy vezetéstől eltiltás hatálya alatt közlekedő autóst igazoltattak, akit bűncselekmény elkövetése miatt állítottak elő.