Az elmúlt 48 órában a megye útjain közúti balesetben négyen vesztették életüket, négyen súlyosan, négyen pedig könnyebben sérültek meg.

Egy személygépkocsi vezetője közlekedett Ozorán 2021. július 24-én az éjszaki órákban, amikor ismeretlen körülmények között nekiütközött egy ház bejárójánál lévő betonelemnek. A balesetet követően a kocsiban utazó hat személy elhagyta a helyszínt. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint az autó utasai közül ketten – egyikük súlyosan, másikuk könnyebben – megsérültek.

Dunaföldvár

Személyi sérüléses baleset történt 2021. július 24-én délben Dunaföldváron is, amikor egy autó vezetője az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla jelzését figyelmen kívül hagyta, és kihajtott a főútra, ahol nekiütközött egy segédmotor-kerékpárosnak, aki az eddigi információk szerint könnyebben megsérült.

Szedres

2021. július 24-én 16 óra 12 perckor az M6-os autópálya, Budapest felé vezető oldalán, a 131-es kilométerszelvény közelében halálos kimenetelű baleset történt. Ezt megelőzően, egy magyar rendszámú személygépkocsi vezetője a hatósági jelzés ellenére nem állt meg, az intézkedés alól kivonta magát. A sofőr önmagát és másokat veszélyeztetve közlekedett az autópályán, de elveszítette uralmát a járműve felett és a szalagkorlátot átszakítva az árokba csapódott. A balesetben – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – négy ember életét vesztette, ketten súlyosan, egy személy pedig könnyebben sérült meg. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán kettőnél több ember halálát okozó baleset gondatlan okozása miatt indítottak büntetőeljárást. Az esettel kapcsolatban embercsempészés bűntett gyanúja is felmerült, melyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága vizsgál.

Paks

Vasárnap hajnalban is történt egy súlyos sérüléssel járó baleset. Egy motoros Fadd irányából Paks felé közlekedett, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett, és elesett.

A hétvégén további 14 anyagi kárral járó baleset is történt Tolna megye útjain.

Kép: police.hu