0:00
/
Felháborodott szülők, autóhalmok. Te is tapasztaltad ezt a problémát?

Az elmúlt időben többször is felütötte a fejét a probléma, miszerint szerte az országban az általános iskoláknál reggelenként autó-autó hátán áll és tumultus alakul ki a sulik környékén, mert néhány intézménynél nincs megfelelő, erre a célra kialakított parkoló.

A probléma igenis létező, valós dolog!

Olvasóink jelezték, hogy szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola előtt már sokszor majdnem tragédiát okozott az, hogy nincs megfelelő lehetőség arra, hogy a szülők megálljanak autójukkal és rendesen elköszönjenek csemetéiktől. Az iskola hátsó részénél van ugyan egy parkoló, de a legtöbb ember mégis az intézmény előtt áll meg arra a pár másodpercre, amíg gyermeke kiszáll az autóból.

Mi elmentünk a helyszínre, ahol aznap éppen nem volt akkora autó tömeg, mint amire számítani lehetett, de látni lehet, hogy egy forgalmasabb, sietősebb napon mi okozhatja a problémát.

Lenne megoldás

Miskolcon a közelmúltban adtak át egy parkolót a Kossuth Lajos Gimnázium közelében. A K+R azaz Kiss & Ride, vagyis magyarul: gyors puszi és indulás típusú parkolókban csak rövid ideig lehet tartózkodni, ám elég ideig ahhoz, hogy a szülő biztonságosan el tudjon köszönni gyermekétől. Ezek a fajta parkolók nem csak a tengerentúlon népszerűek, már Magyarországon is egyre több ilyet alakítanak ki. A Miskolci K+R parkoló nagy sikerrel kezdte meg a hódítást a vidéki városok körében, amely reméljük, idáig is el fog érni.