0:00
/
Schnitt az Universitas Galériában

Imre Péter alkotásai egy életutat mutatnak be. Szekszárdon a PTE KPVK galériájában nyitották meg Imre Péter szobrászművész Schnitt című kiállítását.   

Ismert idehaza és külföldön

Imre Péter szobrászművész rendszeresen állít ki és vesz részt hazai és nemzetközi kiállításokon. Több köztéri munkája látható hazai és nemzetközi színtéren egyaránt.  A művész egyik legnagyobb nemzetközi érdeme, hogy sikeresen pályázott az Aix en Provence-i alapítványhoz.

Vasarely munkásságára reflektáló művével, mely 2013-ban az Aix en Provence-i Vasarely Múzeum parkjában lett felállítva. 

Varga Rita képzőművész az esemény kurátora kiemelte, hogy az Universitas Galéria jelenlegi kiállításán egy szubjektív, nagyon érzékeny metszetet kaphatnak a résztvevők a szobrászművész sokrétű munkásságából. 

A Kar oktatója immár 15 éve

A tárlatot Prof. Dr. Szécsi Gábor a Kar dékánja nyitotta meg. Hangsúlyozta, hogy Imre Péter alkotói sokoldalúsága meghatározza oktatói, tanári tevékenységét is. Imre Péter immár tizenöt éve tanít a Karon környezetkultúra szakon.

Prof. Dr. Szécsi Gábor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a mostani kiállítás egy kitűnő lehetősége kínál arra, hogy pillanatképeket kapjunk egy sokoldalú alkotói életpályáról.  


A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával ingyenesen látogatható november 2-ig.