Dargay Lajos szobrászművész kiállításának ad otthont a Galéria Szekszárdon. A történelmi Baranya megyében 1942-ben született, de erős felvidéki gyökerekkel bíró legendás szobrászművész és tanár két évtizedig Egerben dolgozott és alkotott, majd 1983-tól vezette az általa alapított és gondozott Schöffer Múzeumot Kalocsán. A 2018 decemberében elhunyt Mester tevékenysége előtt Heves megye Príma Díjjal, míg Bács-Kiskun megye, majd Kalocsa város (posztumusz) művészeti díjjal tisztelgett.


Munkásságát nemzetközi kutatócsoport népszerűsíti

Dargay Lajos hagyatékát Alapítvány gondozza, amely figyelemre méltó munkásságát a PTE KPVK-n alakult nemzetközi kutatócsoport népszerűsít. A kiállítást nagy érdeklődés övezte, amelyre a helyi közönség mellett több megyeszékhelyről érkeztek érdeklődő résztvevők, Budapestről, Pécsről és Kalocsáról is.


Változatosság és rend egy helyen

A művész alkotásaiban a változatosságra, a rend megteremtésére és az eltérő technikák alkalmazására törekedett. A tárlatot Prof. Dr. Szécsi Gábor dékán, Dr. Dargay Eszter helyettes államtitkár és Dr. Kriston-Vízi József kuratóriumi elnök valamint Wehner Tibor művészettörténész nyitották meg. 


A Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával készült tárlat 2022. január 6-ig tekinthető meg.