Egészen pntosan augusztus 5-ig!  Ismét igényelhető támogatás elektromos teherszállító kerékpárok beszerzésére – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium. A 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok elérésében fontos szerepet játszik a teljes szén-dioxid-kibocsátás ötödéért felelős közlekedési szektor zöldítése. Augusztus 1-jén már az ötödik szakasza nyílt meg az elektromos teherszállító kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak.

Mutatjuk, ki és mennyire pályázhat!

A 400 millió forint keretösszegű pályázatban a magyarországi egyéni vállalkozók egy darab, a gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, valamint egyházi szervezetek és önkormányzatok maximum öt darab e-cargo kerékpárt vásárolhatnak a regisztrált kereskedőktől.

A lehetőség nincs régióhoz kötve, tehát szekszárdi szervezeteknek is adott a lehetőség.

Az utófinanszírozott támogatás mértéke a teljes vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint. Az elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, kifejezetten teherszállításra kialakított felülettel rendelkező kerékpárok legnagyobb folyamatos névleges teljesítménye legfeljebb 250 watt lehet.

Fontos!

Olyan új biciklikre kapható támogatás, amelyeknél a motor kikapcsol, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, vagy ha eléri a 25 kilométer/órás sebességet. A hasznos teherbírásnak el kell érnie az 50 kilogrammot, valamint feltétel a nyomatékszenzoros vezérlés is. Emellett kerékpáronként egy pótakkumulátor beszerzése is támogatott.

Az érdeklődők augusztus 5-ig igényelhetik a támogatást. 

(fotó: illusztráció)