Ha később tudsz törleszteni, ne késlekedj! Már csak pár nap  van a törlesztési moratórium meghosszabbítására. Az MNB 16 banknál vizsgálja, hogy azok megfelelően tájékoztatják  a moratóriumból visszatérőket – mondta Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az MTI-nek.

A személyes intézkedés lehetősége holnap lejár

Hiteladósként már csak néhány napod maradt, hogy jelentkezz a banknál a törlesztési moratórium 2022. június 30-ig való meghosszabbítására.  Az erről szóló kormányrendelet október 31-ig ad lehetőséget, hogy a nehéz helyzetben lévő nyugdíjasok, gyermeket nevelők vagy várók, a közszférában dolgozók, munkanélküliek és a tartós jövedelemcsökkenést elszenvedettek jelezzék: továbbra is élni kívánnak a fizetési stop lehetőségével.

Postai jelzés kizárt

A hosszabbításról szóló nyilatkozat formanyomtatványa személyesen az ügyfél bankjának bármelyik fiókjában, internetbankon, a hitelintézet honlapján kitöltve vagy akár elektronikusan aláírt emailben is elküldhető. Postai vagy telefonos nyilatkozatra a jogszabály szerint nincs mód.

"Mivel a hó vége hétvégére esik, a személyes nyilatkozattétel október 29-ig lehetséges"

–  mutatott rá Kandrács Csaba.

Ha tudod, fizesd tovább!

Egyelőre a vártnál kevesebben hosszabbították meg a törlesztési moratóriumot. Az alelnök hangsúlyozta, hogy akinek van jövedelme, munkahelye, célszerű elhagynia a moratóriumot. Ha ők nem tesznek nyilatkozatot, törlesztésük folytatódik.

fotó: pexels