A „Let The Canary Sing” – Hagyd a kanárit énekelni –  című film részletesen mutatja be az énekesnő több mint 30 éves karrierjét a problémás gyerekkorától, a “She’s So Unusual” című, 1983-as bemutatkozó albumának történetén át, a világ slágerlistáinak meghódításáig. A produkció természetesen Cindy Lauper aktív közreműködésével készül.

A „Let The Canary Sing” rendezője Alison Ellwood, aki a Sundance Filmfesztiválon bemutatott, The Go-Go’s ról készült, a Critics’ Choice Awards-on a legjobb zenés film díját elnyerő, dokumentumfilmet is jegyzi.

„Számomra különleges privilégium, hogy Cyndi Lauperrel dolgozhatok a dokumentumfilmje produceri munkálatain, a produkción, amely visszaadja azt az emblematikus és felbecsülhetetlen hatást,  amelyet pályája során a zeneiparra és összességében a társadalomra gyakorolt” – mondta Tom Mackay a Sony Music Entertainment elnöke.  „Az utánozhatatlan Alison Ellwood elismert rendezői tehetségének köszönhetően, a film ennek az újító művésznek a teljes értékű portréját rajzolja meg és bevezeti a rajongókat a belső világába” –  tette hozzá Mackay.