Zenés foglalkozást rendeznek a 0-3 évek korú gyermekek számára Bogyiszlón. A program a SüniZene névre hallgat. Az esemény 2021. július 30-án a Községi Könyvtárban kerül megrendezésre 9:00 órakor. A foglalkozást Cseke Klára vezeti majd.

Na de miért is fontos a gyermekek korai zenei nevelése?

Bebizonyosodott, hogy a kisgyermekkorban elkezdett zenei nevelés számos más területen is a gyerekek előnyére válik. A zenehallgatás és az éneklés mindenkiből érzelmeket vált ki, ezáltal a kisgyermekek megismerik, mit jelent az, ha valaki vidám, boldog, vagy épp szomorú. De kialakul zenei ízlésük is, meg tudják fogalmazni mi az, ami tetszik nekik és mi az, amit nem szeretnek. A gyermekeket igyekszünk megismertetni többféle zenei stílussal, vigyázva arra, hogy igényes zenét mutassunk be nekik a gyermekek számára íródott zeneirodalom mellett.

Egymásra is megtanulnak figyelni

A zenélés során fejlődnek szociális képességeik is, a zene ugyanis együttműködésre tanítja őket, formálja a közösséghez tartozás érzését. Ha a gyermekek közösen, hangszerekkel együtt énekelnek, megtanulnak odafigyelni egymásra.

 

Kép: kolyoknet.hu